Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Militarii moldoveni se protejează de Covid-19: Au și cabină de decontaminare - Foto

© Пресс-служба Департамента здравоохранения города Москвы / Accesați arhiva multimediaБольница в Коммунарке примет пациентов с подозрением на коронавирус
Больница в Коммунарке примет пациентов с подозрением на коронавирус - Sputnik Moldova
Abonare
În toate unitățile Armatei Naționale este interzis accesul persoanelor străine și vizitatorilor încă de duminică, 8 martie, conform dispoziției ministrului Victor Gaiciuc. Au fost suspendate concediile pentru ostași. Armata dispune de cabine de decontaminare.

CHIŞINĂU, 10 mart – Sputnik. Personalul militar și civil al Armatei a fost instruit ca, în caz de apariţie a primelor simptome de infecţie respiratorie, să solicite urgent asistența medicală.

Сoronavirus COVID-19 - Sputnik Moldova
Infecția cu coronavirus: Întrebări și răspunsuri

Pentru a se proteja de virusul Covid-19, Inspectoratul Militar al Ministerului Apărării îndeamnă efectivul militar şi civil din Armata Naţională să respecte regulile de igienă și recomandările medicilor. Aceasta înseamnă, în primul rând, că trebuie să evite contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute, să evite călătoriile peste hotare și apariția în locurile aglomerate, să se spele frecvent pe mâini și să utilizeze masca individuală de protecţie.

Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, a dispus interzicerea accesului în unităţile Armatei Naţionale a persoanelor străine şi a vizitatorilor, cum ar fi rudele militarilor în termen. Nu mai sunt aprobate concedii pentru ostaşi şi activităţi în masă, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării.

Imagine de arhivă: Ministrul Apărării, generalul Victor Gaiciuc, între militari  - Sputnik Moldova
Gestul unui general și politician cu demnitate, în plină ofensivă ocultă asupra Bisericii
Potrivit şefului Inspectoratului Militar, colonel Victor Pîrţînă, în scopul prevenirii infestării cu virusul COVID-19, specialiştii din subdiviziunile medicale ale Armatei desfăşoară şedinţe de informare pentru efectivul în termen şi pe contract din toate garnizoanele, cu distribuirea broşurilor informative.

Totodată, au fost pregătite mijloace de protecție individuală - costume de unică folosință, ochelari de protecție, măști, bahile, costume chirurgicale, pentru a fi distribuite în unităţi şi instituţii medicale.

În baza Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Organizația NATO pentru Suport și Achiziții privind dezvoltarea capacităților de atenuare a riscurilor biologice în ţara noastră, Armata Națională a primit echipament special de decontaminare - cabina de decontaminare gonflabilă DD-04, a precizat colonel Victor Pîrțînă.

© Photo : Ministerul ApărăriiCabină de decontaminare gonflabilă
Militarii moldoveni se protejează de Covid-19: Au și cabină de decontaminare  - Foto - Sputnik Moldova
Cabină de decontaminare gonflabilă

Militarii responsabili din Inspectoratul Militar, Direcția logistică, Direcția medico-militară, Spitalul Clinic Militar Central, precum şi din Brigada „Ştefan cel Mare”, au fost instruiţi cum să opereze cu respectiva cabină de decontaminare.

Autoritățile moldovene au instituit, pe 8 martie, Cod Portocaliu de alertă națională privind Covid -19, după înregistrarea primului caz de coronavirus.

Fluxul de știri
0