Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Consumul de băuturi alcoolice ne poate proteja de gripă sau coronavirus? Ce spun medicii

© Sputnik / Rodion ProcaVictor Pântea
Victor Pântea - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Alcoolul ne poate proteja de coronavirus, gripă sau alte infecții respiratorii sau ne face și mai vulnerabili în fața bolii? Vezi ce spun medicii.
Consumul de băuturi alcoolice ne poate proteja de gripă sau coronavirus? Ce spun medicii

Este cunoscut faptul că mulți moldoveni încă mai folosesc băuturile alcoolice ca „medicament” pentru tratarea gripei,  răcelii sau a altor infecții respiratorii. Asta deși medicii atenționează cu orice ocazie că alcoolul nu ne face decât mai vulnerabili în fața bolii. Întrebat care este efectul alcoolului în cazul coronavirusului, doctorul habilitat în medicină Victor Pântea a răspuns franc:

„Virusul pătrunde prin mucoasa nazofaringelui, adică poți să bei și tone de spirt că nu te va proteja de virus. Dimpotrivă, slăbește organismul și-l face mai vulnerabil în fața infecției”, a declarat Victor Pântea în cadrul emisiunii „Atitudini” de la Radio Sputnik Moldova.

Precizăm că sâmbătă, 7 martie, a fost confirmat primul caz de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie de 48 de ani, revenită din Italia. Pacienta a fost internată la Spitalul Clinic Republican unde primeşte tratamentul corespunzător. Medicii spun că starea pacientei este gravă, dar stabilă. Cert este că aceasta suferă de mai multe boli cronice, printre care și diabet zaharat, supraponderabilitate de gradul II şi hipertensiune.

Amintim că pe parcursul zilei de luni, patru persoane cu stare febrilă au ajuns la spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă". Aceștia au fost depistate la Vama Leușeni, în timp ce se întorceau din Italia și Germania.

De menționat este că ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat în această dimineața că 12 persoane suspecte de contaminare cu coronavirus rămân internate în spital. Pe parcursul zilei vor fi disponibile rezultatele testelor.

Fluxul de știri
0