Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Banca Eurasiatică de Dezvoltare este gata să finanțeze economia Moldovei

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaПремьер-министр Ион Кику провел переговоры с председателем Евразийского банка развития Андреем Беляниновым
Премьер-министр Ион Кику провел переговоры с председателем Евразийского банка развития Андреем Беляниновым - Sputnik Moldova
Abonare
Miercuri, 11 martie, la ora 10:00, la centrul de presă Sputnik Moldova va fi organizată o videoconferință Chișinău - Moscova – Erevan – Minsk cu genericul: "Integrarea regională, cooperarea Băncii Eurasiatice de Dezvoltare cu statele UEEA".

În luna mai 2018, Moldova a devenit primul stat care a obținut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, iar anul trecut a depus cere de aderare la Banca Eurasiatică de Dezvoltare (BEUD).

Uniunea Economică Eurasiatică își extinde zona de comerț liber - Sputnik Moldova
Video
Uniunea Economică Eurasiatică își extinde zona de comerț liber

La sfârșitul lunii ianuarie a acestui an, în cadrul unei întâlniri la Chișinău cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, președintele Consiliului de administrație al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare, Andrei Belianinov, a lăudat consecvența țării noastre în dorința de a deveni membru al EDB, ceea ce va permite implementarea multor proiecte naționale și municipale. Președintele Consiliului a subliniat că Moldova poate începe cooperarea cu Banca până la finalizarea tuturor formalităților procedurale.

La rândul său, premierul Ion Chicu, în februarie, l-a rugat pe omologul său rus Mihail Mișustin să sprijine cererea Moldovei de a deveni membru al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare, iar Mșustin i-a dat un răspuns pozitiv.

”Suntem mulțumiți de interesul manifestat de companiile rusești pentru piața moldovenească. Ne-am întâlnit deja la Chișinău cu conducerea Băncii, fiind discutată posibilitatea finanțării construcției unui centru agroindustrial, precum și a altor proiecte", a declarat premierul moldovean.

În cadrul conferinței video se va vorbi despre modul în care evoluează astăzi relațiile dintre Moldova și Banca Eurasiatică de Dezvoltare.

Participant de la Moscova:
- șeful Băncii Eurasiatice de Dezvoltare Andrei BELIANINOV.

Participanții de la Chișinău, Erevan și Minsk - mass-media.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Evenimentul va avea loc la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, adresa – Bulevardul Ștefan cel Mare, 202, etajul 4.

 

Fluxul de știri
0