Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Măsuri drastice: România suspendă transportul rutier și feroviar cu Italia

© Sputnik / Valery Morev / Accesați arhiva multimediaShebekino customs checkpoint on Russian-Ukrainian border. File photo
Shebekino customs checkpoint on Russian-Ukrainian border. File photo - Sputnik Moldova
Abonare
Măsura de suspendare a transportului rutier și feroviar cu Italia va intra în vifoare pe 10 martie și a fost anunțată de ministrul român de Interne după Consiliul Special pentru Situații de Urgență.

CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Potrivit ministrului de Interne, Marcel Vela, din cauza situației legate de coronavirus în Italia, România suspendă cursele rutiere și feroviare cu această țară din 10 până pe 31 martie.

”Se aprobă suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele din și spre Italia până în 31 martie”.

Tranzitarea Italiei

Potrivit deciziei Consiliului Special pentru Situații de Urgență, operatorii de transport care tranzitează Italia au obligația de a spune pasagerilor români care urcă în transport din Italia că vor intra în carantină sau izolare pe teritoriul României și că își vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere la îmbarcarea în autobuz.

Transportul feroviar

Așa cum am menționat, interdicția vizează și transportul feroviar, fiind suspendate sau interzise noi trenuri spre Italia până la 31 martie.

„Operatorii feroviari au obligaţia de a înştiinţa cetăţenii străini că acestora nu li se va permite trecerea frontierei României dacă vin cu escală din Italia”.

Furnizorii publici și privați de transport de persoane sunt obligați să efectueze dezinfectarea spațiului - de exemplu, a barelor, ușilor.

Anterior, România a suspendat toate cursele aeriene cu Italia.

Fluxul de știri
0