Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Șeful ”Moldovagaz”: Urmează o scădere a prețurilor la gaz, benzină și motorină

© Sputnik / Rodion ProcaVadim Ceban
Vadim Ceban - Sputnik Moldova
Abonare
Prețul petrolului s-a prăbușit cu peste 20 la sută pe fundalul epidemiei de coronavirus, dar și din cauza faptului că după ședința din 6 martie, care a avut loc la Viena, Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) și Rusia nu au ajuns la un consens.
Exclusiv: Președintele Moldova Gaz: urmează scăderea prețului la gaz, benzină și motorină

Președintele ”Moldovagaz”, Vadim Ceban, a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova că, în urma prăbușirii prețului petrolului la bursele internaționale, și în Republica Moldova ar urma să aibă loc o scădere semnificativă a prețurilor în următoarea perioadă.

”Noi trebuie să ne așteptăm la o scădere a prețurilor la benzină și motorină. Acest lucru ar putea ajuta fermierii să execute lucrările de primăvară, adică să economisească niște bani”, a declarat Vadim Ceban.

Un efect al scăderii prețului petrolului poate fi și diminuarea prețului gazelor importate din Rusia, spune președintele „Moldovagaz”, Vadim Ceban. Diferența de preț ar urma să fie una semnificativă în câteva luni, prognozează Ceban.

”Prețul variază în fiecare trimestru. Planificăm în luna aprilie să avem un alt preț, unul mai mic. Totodată, lucrăm la o formulă mult mai flexibilă pentru stabilirea prețului. În trimestrul patru al anului vom resimți scăderea prețului la petrol în prețul altor produse conexe”, a declarat Vadim Ceban.

Astfel, la începutul aceste săptămâni am putut observa că prețul unui baril a scăzut semnificativ. La începutul lunii ianuarie 2020, un baril de petrol Brent costa circa 70 de dolari SUA, iar acum a scăzut sub nivelul de 35 de dolari.

Fluxul de știri
0