Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pericolul Covid-19: Igor Dodon convoacă urgent Consiliul Suprem de Securitate

© Photo : Facebook / Igor DodonPreședintele Dodon a promulgat Legea Bugetului
Președintele Dodon a promulgat Legea Bugetului - Sputnik Moldova
Abonare
Cele trei cazuri de coronavirus confirmate în Republica Moldova l-au determinat pe președintele Igor Dodon să convoace urgent Consiliul Suprem de Securitate.

CHIȘINĂU, 10 mart – Sputnik. Președintele Igor Dodon a convocat de urgență Consiliul Suprem de Securitate (CSS), pentru a discuta despre măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Ședința CSS va avea loc miercuri dimineață, cu începere de la ora 11:00.

Пустая классная комната в начальной школе  - Sputnik Moldova
Educație
Procesul educațional va fi suspendat începând cu 11 martie

„Consider că nivelul acestei crize vizează în mod direct securitatea națională și siguranța cetățenilor. Astfel, am decis să convoc în regim de urgență, mâine, la ora 11.00, ședința Consiliului Suprem de Securitate, unde urmează să luăm noi decizii bazate pe necesitatea de a asigura securitatea cetățenilor, să acordăm un sprijin suplimentar Guvernului și tuturor instituțiilor implicate în gestionarea crizei, dar și să eficientizăm activitatea celulei de criză care gestionează acest fenomen”, a anunțat președintele pe Facebook.

Șeful statului a menționat că „prioritatea noastră numărul 1 este prevenirea răspândirii virusului și identificarea rapidă a celor care au venit în țară din Italia și nu au stat în carantină, nu au respectat regulile anunțate de autorități, pentru a putea preveni noi cazuri de îmbolnăvire”.

Reamintim că autoritățile au anunțat întreruperea procesului de studii în școli și grădinițe din 11 martie, ca o măsură de prevenire a răspândirii Covid-19.

Fluxul de știri
0