Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O renumită expoziție din Moldova, anulată din cauza coronavirusului

© AFP 2024 / MIGUEL MEDINACoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Expoziția Moldagrotech nu se va desfășura în această primăvară, anunță Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

CHIȘINĂU, 9 mar - Sputnik. Expoziția Moldagrotech, care urma să se desfășoare în perioada 11-14 martie, a fost anulată, pentru a evita răspândirea coronavirusului.

В Шереметьево усилили санитарный контроль в связи с коронавирусом   - Sputnik Moldova
Când va fi vârful epidemiei de coronavirus - declarația unui oficial
Despre asta a anunțat Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Decizia a fost luată având în vedere că se la expoziție ar urma să participe mai mult de 1000 de persoane și sunt necesare măsuri de prevenire a răspândirii virusurilor care afectează sănătatea oamenilor, inclusiv pentru prevenirea și controlul infecției cu COVID-19. La eveniment au fost invitate peste 100 de companii de echipamente și tehnologii moderne pentru agricultură, din nouă țări: Republica Moldova, Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Italia, România, Ucraina și Ungaria. 

”Ne cerem scuze față de companiile și agenții economici care și-au confirmat participarea la expoziție. Ne pare rău că trebuie să luăm o asemenea decizie, dar sănătatea și viața oamenilor este mult mai scumpă decât orice eveniment public. În scopul prevenirii, răspândirii infecțiilor, ediția de primăvară a expoziției Moldagrotech este anulată”, a precizat ministrul Agriculturii Ion Perju, în cadrul ședinței grupului de lucru.

Potrivit organizatorilor la ultima ediție a expoziției au participat aproximativ 17.000 de vizitatori.  

Expoziţia internaţională Moldagrotech este un eveniment anual de prestigiu. În ultimii 20 de ani, a promovat pe piaţa internă tehnică agricolă de înaltă calitate și a contribuit la realizarea proiectelor naţionale prioritare privind sporirea productivităţii agricole în republică.

Fluxul de știri
0