Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele Dodon și premierul Chicu, mesaj de 8 martie pentru femeile Moldovei - Video

© Sputnik / Miroslav RotariВесна в дендрарии: цветы распустились раньше времени.
Весна в дендрарии: цветы распустились раньше времени. - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului și premierul le-au felicitat pe femeile din Republica Moldova cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii.

CHIȘINĂU,8 mart - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, dar și premierul Ion Chicu, le-au felicitat pe toate femeile din Republica Moldova cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii.

Președintele Dodon a subliniat că va promova programe sociale de susținere a mamei și copilului.

”În calitate de Președinte al Republicii Moldova, urmăresc cu atenție ca autoritățile de toate nivelurile să promoveze programe sociale de susținere a mamei și copilului. Vom curma drastic toate cazurile de violență domestică împotriva femeilor, vom crea condiții pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, în fruntea cărora se află doamne, vom menține un echilibru de gen în cadrul puterii executive și al celei legislative, precum și la nivel local. Vom crea condiții pentru participarea plenară a femeilor în viața societății”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului a ținut să precizeze că 8 Martie este Ziua solidarității femeilor în lupta pentru drepturile lor. Din păcate, în țara noastră persistă un șir de probleme nerezolvate referitoare la drepturile femeilor. Este regretabil că încă nu am reușit să eradicăm complet violența domestică împotriva femeilor. De asemenea, doamnele nu se bucură de o reprezentare proporțională în politică.

Totodată, premierul Ion Chicu le-a mulțumit femeilor ”pentru că împărțiți cu noi necondiționat tot ce aveți mai bun, vă mulțumim pentru răbdare şi înțelepciune”.

”Nu întâmplător Ziua Femeii e sărbătorită la începutul primăverii - atunci când natura reînvie. Dragostea Femeii aduce viața pe pământ, iar grija şi dedicația Ei alimentează viața şi o fac să înflorească. Inima Femeii e pacea, e lumina şi căldura fără de care viața nu ar fi posibilă. Fiți fericite şi împlinite, Dragi Femei!”, le-a urat Chicu.
Fluxul de știri
0