Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Experții: De ce bărbații ruși cumpără două cadouri de 8 Martie

© Sputnik / Саид Царнаев / Accesați arhiva multimedia8 марта важно и количество и качество цветов
8 марта важно и количество и качество цветов - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit unor analize a datelor statistice, bărbații ruși cumpără două cadouri de 8 Martie – unul mai scump și altul mai ieftin.

BUCUREȘTI, 7 mart – Sputnik. Bărbații ruși cumpără în mare parte două cadouri de 8 martie: unul mai scump, celălalt – mai ieftin, informează RIA Novosti cu referință serviciul de presă al magazinului on-line Ozon.

Analiștii e-commerce al laboratorului experienței clienților Ozon a analizat peste 900 mii de comenzi și 5,5 de solicitări în motorul de căutare din ajunul zilei de 8 martie. Potrivit datelor companiei, bărbații în acest an și-au majorat cheltuielile pentru cadouri de 2,3 ori – de la 1,3 mii ruble anul trecut, la 3 mii.

“În plus, de regulă, bărbații cumpără două cadouri: unul mai scump și altul mai ieftin, aproximativ de 500-700 de ruble. Probabil, pentru un copil sau o rudă”, menționează Ozon.

Retailerul menționează că la începutul lui februarie (în ajunul 23 februarie, de ziua Apărătorului Patriei) au căutat cel mai frecvent mărfuri electronice și sportive: accesorii pentru antrenamente la domiciliu și haine. Mărfuri pentru vilă și grădină au fost căutate de două ori mai frecvent, produse cosmetice și mărfuri pentru adulți – de 1,8 ori mai des.

Олег Васнецов - Sputnik Moldova
Societate
Ambasadorul Rusiei le-a felicitat pe femeile din Moldova cu prilejul zilei de 8 martie
“Parțial bărbații pot ghici ce cadouri vor primi: de la începutul lui februarie tehnica de grădinărit e cumpărată de 1,6 ori mai frecvent (modele simple în utilizare și compacte), căști și cărți electronice – de 2,31 de ori mai frecvent. Totodată, bărbații continuă tradiția de a oferi parfumuri – de la sfârșitul lui februarie vânzările lor au crescut de 2,68 ori, pentru accesorii feminine (de 2 ori, bijuterii (de 3,2 ori)”, a mai adăugat compania.

În același timp, menționează Ozon, în privința cadourilor femeilor pentru femei există mai multe coincidențe între cadouri dorite și oferite: pe primul loc la alegerea cadoului se află cele din categoria sănătate și frumusețe. Spre exemplu, vânzările a produselor de îngrijire a pielii au crescut de două ori. Femeile oferă și ele cadouri pentru vilă – instrumente de grădinărit (vânzările lor au crescut de 1,8 ori la începutul lui februarie).

“O altă tendință în acest an sunt mărfuri pentru sport: vânzările hainelor sportive au crescut de la sfârșitul lui februarie de 1,96 ori iar echipamentele – de 1,29 ori. E interesant că această categorie este aleasă în egală măsură de femei și bărbați. Se pare că e vorba de moda pentru modul de viață sănătos”, au declarat reprezentanții platformei de vânzări on-line.

Fluxul de știri
0