Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Patru linii de microbuz își reiau activitatea de luni, în Capitală – Detalii

© Sputnik / OsmatescoOleg Alexa
Oleg Alexa - Sputnik Moldova
Abonare
Operatorii de transport municipali au anunţat că patru din cele cinci linii de microbuz sistate săptămâna aceasta, îşi vor relua activitatea începând cu ziua de luni, 9 martie
De luni revin patru rute de microbuze pe linie, însă 100 de unități ar urma să fie scoase

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Transportatorilor Auto, Oleg Alexa, a menționat că este vorba despre liniile de microbuz nr. 108, 178, 135 și 175. Oleg Alexa a menţionat că decizia a fost luată în urma apelului din partea Consiliului Municipal Chişinău de a relua activitatea pe liniile sistate, până la finalizarea consultărilor publice privind transportul maxi-taxi.

”Noi vom restabili patru unități, însă cu ruta 129 sunt anumite probleme. Nici un contract nu s-a reziliat așa cum amenința Primăria, întrucât contracte nu există, ci doar niște autorizații. Șansa de a păstra rutele de microbuze este ca la acele consultări care vor mai avea loc, asta dacă acei oameni mai au nevoie de anumite rute”, a declarat Oleg Alexa pentru Sputnik Moldova.

Totodată, Oleg Alexa a menționat că există probabilitatea ca încă 100 de microbuze să fie scoase de pe line, întrucât nu ar putea să treacă testarea tehnică.

Amintim că transportatorii solicită majorarea tarifului la călătoriile în Chișinău. Totuși, primarul Capitalei a declarat că nu se va accepta majorarea până în momentul în care transportatorii nu vor crea condiții mai bune în transportul public, vor respecta condițiile contractuale, programul, vor accepta taxarea electronică.

Fluxul de știri
0