Pompeo: SUA condamnă atacul ISIS * din Kabul

© AP Photo / Manuel Balce CenetaŘeditel Ústřední zpravodajské služby USA Mike Pompeo
Ředitel Ústřední zpravodajské služby USA Mike Pompeo - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
SUA condamnă atacul ISIS din Kabul, în urma căruia au fost ucise 32 de persoane, iar alte 81 au fost rănite.

BUCUREȘTI, 7 mar - Sputnik. Statele Unite condamnă atacul militanților organizației teroriste a Statului Islamic din Kabul, care a luat viața a 32 de persoane, potrivit unei declarații a secretarului de stat american, Mike Pompeo .

"Statele Unite condamnă cu fermitate atacul laș de astăzi al ISIS la un eveniment din Kabul, unde oamenii s-au adunat la slujba de pomenire în cinstea unui martir șiit venerat ... Poporul afgan merită un viitor fără teroare. Procesul de pace afgan în curs de desfășurare este în prezent o oportunitate excepțională pentru afganezi pentru a forma un front comun împotriva amenințării ISIS ”, a spus Pompeo.

Persoanele neidentificate au efectuat un atac vineri, la un eveniment la care a participat premierul afganez Abdullah Abdullah. La fața locului sau efectuat împușcaturi. 

Războiul din Afganistan - Sputnik Moldova
Scandal, la nivel înalt: SUA au falsificat evaluările războiului din Afganistan
Purtătorul de cuvânt politic Mujiburahman Rahimi a declarat pentru RIA Novosti că Abdullah nu a fost rănit în atac. 

Dar în urma atacului au fost ucise 32 de persoane, iar alte 81 de persoane au fost rănite. 

Reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne al Afganistanului a spus ulterior că cei doi militanți care au efectuat atacul la Kabul au fost lichidați. Agenția Reuters făcând trimitere la agenția Amaq care este afiliată islamiștilor a declarat că organizația teroristă „Statul Islamic“ a revendicat responsabilitatea pentru atac.

Mai devreme, la o ceremonie din Qatar, Statele Unite și talibanii au semnat primul acord de pace în mai mult de 18 ani de război, care prevede retragerea trupelor străine din Afganistan în 14 luni și începerea unui dialog inter-afgan în martie, după un acord de schimb de prizonieri. Statele Unite s-au angajat să reducă numărul de trupe din această țară la 8,6 mii.

Fluxul de știri
0