Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situația privind Coronavirusul în Moldova: Ministerului Sănătății vine cu noi detalii

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaОтделение для людей с подозрением на коронавирус в Боткинской больнице
Отделение для людей с подозрением на коронавирус в Боткинской больнице - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale face precizări despre cazul apărut în presă privind infectarea prin Coronavirus de tip nou a unei persoane care a zburat cu o cursă aeriană din Chișinău spre Moscova.

CHIȘINĂU, 7 mart - Sputnik. Referindu-se la informația apărută în presă, privind infectarea prin Coronavirus de tip nou, a unei persoane care a zburat cu o cursă aeriană din Chișinău, spre Moscova, Ministerul Sănătății precizează că Punctul Focal Național nu a fost informat oficial de către autoritățile din Rusia, despre acest lucru.

”Prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova și Misiunilor Diplomatice, am făcut o solicitare pentru a ne prezenta informații oficiale și pe parcursul zilei, vom reveni cu detalii și măsurile care le vom întreprinde”, precizează Ministerul Sănătății printr-un comunicat. 

De asemenea, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a dispus extinderea procesului de completare a fișelor epidemiologice la nivelul tuturor țărilor cu transmitere locală din care revin cetățenii Republicii Moldova. Acțiunea are drept scop monitorizarea eficientă a situației epidemiologice și reducerea riscurilor de răspândire a infecției prin Coronavirus de tip nou, pe teritoriul țării.

Отделение для людей с подозрением на коронавирус в Боткинской больнице - Sputnik Moldova
Boala se extinde! Un nou caz confirmat de îmbolnăvire cu coronavirus în România

Autoritățile au discutat despre necesitatea realizării unor materiale informative pentru lucrătorii medicali, în corespundere cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, care vizează asigurarea capacităților de supraveghere activă, depistare precoce, management al cazurilor și prevenirea riscurilor de răspândire a infecției cu Coronavirus de tip nou.

În ultimele 24h, nu a fost înregistrat nici un caz suspect de infectare prin Coronavirus de tip nou în Republica Moldova.

Potrivit datelor oferite de Poliția de Frontieră, numărul persoanelor care au intrat în țară constituie 23 956 de persoane, dintre care 2531 pe cale aeriană. Din Republica Italiană, au revenit în țară 275 de persoane.

Au fost completate 875 de fișe epidemiologice și realizate 3760 de teste de termometrie.

Fluxul de știri
0