Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Imagini de unicat - Cum s-a desfășurat operațiunea Iași-Chișinău

© Sputnik / Ольга Ландер / Accesați arhiva multimediaЯсско-Кишинёвская операция
Ясско-Кишинёвская операция - Sputnik Moldova
Abonare
În cinematograful Poklonka din cadrul Muzeului Victoriei din Moscova va fi arătat un film documentar-istoric despre organizarea și desfășurarea operațiunii Iași-Chișinău.

CHIȘINĂU, 7 mart - Sputnik. Filmul este despre eliberarea Moldovei de ocupanții fasciști în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Pelicula este scoasă din arhiva Ministerului Apărării al Federației Ruse. Demonstrația filmului va avea loc în cadrul proiectului militar-istoric "Ziua Armatei".

La Șerpeni a demarat acțiunea „Drumurile memoriei” consacrată aniversării a 75-a a Marii Victorii. - Sputnik Moldova
Cea de a 75-a aniversare a Marii Victorii: „Drumurile memoriei” duc din Moldova spre Rusia
Înainte de demonstrarea peliculei, în fața audienței va vorbi istoricul militar Vladimir Fesenko de la Institutul Istoriei Militare al Academiei Militare al Cartierului General al Forțelor Militare din Federația Rusă. Publicul va putea să-i adreseze savantului întrebări.

Operațiunea Iași-Chișinău a început cu asaltul râului Nistru în regiunea satului Șerpeni, în august 1944.

Proiectul "Ziua Armatei" a fost lansat de Muzeul Victoriei și de Ministerul Apărării al Federației Ruse și este arondat celei de-a 75-a aniversări a Marii Victorii. În cadrul propiectului, în cinematograful Poklonka, până în data de 9 mai 2020, în fiecare sâmbătă, sunt prezentate filme istorice și artistice dedicate tematicii militare. Accesul este liber.      

Fluxul de știri
0