Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Andrian Candu va merge "din casă în casă": Iată ce și-a pus în gând

© Sputnik / Miroslav RotariАндриан Канду
Андриан Канду  - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele grupului de deputați Pro Moldova, Andrian Candu, a făcut declarații de presă. Iată anunțul de ultimă oră.

CHIȘINĂU, 6 mar – Sputnik. Grupul de deputați „Pro Moldova” va deveni formațiune politică. Despre aceasta a anunțat liderul grupului, Andrian Candu, în cadrul unei conferințe de presă, înaintea ședinței Parlamentului. Potrivit lui, procesul de creare a partidului va începe chiar în ziua de luni, 9 martie.

Deputații în ședință - Sputnik Moldova
Politică
Dezvăluirile unui deputat: Cineva dorește o „alianță Șor-Candu-Sandu” – Video

„Proiectul Pro Moldova este unul politic, care cel puțin ani de zile va exista. De săptămâna viitoare începem toate procedurile și procesele necesare pentru colectarea semnăturilor și organizarea echipelor teritoriale ale viitoarei formațiuni politice”, a declarat Candu.

Acesta a mai anunțat că vor merge din casă în casă, din localitate în localitate pentru a identifica persoanele care se asociază ideilor și viziunilor Pro Moldova. După colectarea semnăturilor, Candu spune că va fi organizat congresul de constituire, după care va fi înregistrată formațiunea politică, Partidul politic „Pro Moldova”.

Amintim, șapte deputați ai PDM, între care Andrian Candu, Sergiu Sîrbu și Vladimir Cebotari, au anunțat că pleacă din fracțiunea democraților, dar și din partid. Fostul președinte al Parlamentului a subliniat că noul grup parlamentar va susține inițiativele Blocului ACUM.

Fluxul de știri
0