Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bani de la Guvernul Japoniei pentru Biblioteca Națională

© Sputnik / Miroslav RotariНациональная библиотека Молдовы
Национальная библиотека Молдовы - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul Japoniei va aloca 400 000 de dolari pentru îmbunătățirea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale, anunță într-un comunicat de presă Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

CHIȘINĂU, 6 mar - Sputnik. Cabinetul de Miniștri a aprobat ieri două hotărâri ce țin de relațiile țării noastre cu Japonia: una privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului, întocmit prin schimb de note, între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind cooperarea economică și alta cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională privind implementarea Proiectului „Îmbunătățirea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale”.

Ambele tratate internaționale vizează implementarea Proiectului îmbunătățirea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale, susținut de Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională. Guvernul Japoniei va aloca sub formă de împrumut nerambursabil 43,7 milioane de yeni japonezi, echivalentul al 400 000 de dolari, pentru achiziționarea și instalarea echipamentelor și serviciilor de consultanță.

Menționăm că la ora actuală există o necesitate acută a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova de a prezerva resursele istorice, culturale și de interes general ale țării noastre disponibile în bibliotecă și în instituțiile partenere și de a crește accesibilitatea la aceste resurse pentru cetățeni.

Fluxul de știri
0