Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai multe manuale școlare vor fi scoase din uz

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaУчебники
Учебники - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis un ordin prin care avertizează administrațiile instituțiilor de învățământ privind respectarea prevederilor circularei.

CHIȘINĂU, 5 mar – Sputnik. Mai multe manuale școlare vor fi retrase din circulara de învățământ. Un demers în acest sens a fost semnat de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici.

Aeroportul din orașul Bălți (Bălți-Leadoveni) - Sputnik Moldova
Un nou aeroport internațional și o școală de aviație în Moldova: Unde vor fi deschise

Asta după ce mai mulți părinți au sesizat instituția cu privire la "cerințele sanitare la indicii odorimetrici și mirosul specific de substanțe chimice emanat de aceste manuale". Este vorba, în special, de manualele școlare pentru disciplina „Științe”, clasa a II-a și „Educație pentru societate”, clasele X-XI. Acestea au fost supuse unei expertize sanitare de către Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Concluzia expertizei arată că probele investigate nu corespund cerințelor sanitare.

MECC mai interzice și depozitarea acestor manuale în bibliotecile școlare. Totodată, atenționează organele locale de specialitate în domeniul învățământului și administrațiile instituțiilor de învățământ cu privire la respectarea prevederilor circularei.

Fluxul de știri
0