Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbări la Procuratura Generală - ce decizie a luat Consiliul Superior al Procurorilor

CC0 / succo / Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция
Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit în această dimineață în ședință. Pe ordinea de zi a fost inclus și demersul procurorului general care prevede modificarea structurii sistemului Procuraturii.

CHIȘINĂU, 5 martie – Sputnik. Direcţia finanţe şi administrare a Procuraturii Generale, cu toate secțiile și personalul administrativ, precum și secția resurse umane, trece din subordinea Aparatului Procuraturii Generale în cea a procurorului general.

Stoianoglo Alexandr - Sputnik Moldova
Politică
Modificările în structura Procuraturii au fost aprobate
Demersul de modificare a structurii sistemului Procuraturii, propus de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost susținut de toți membrii Consiliului Superior al Procurorilor, întruniți astăzi în ședință.

Astfel, Aparatul General al Procuraturii va include secția relații cu publicul, secția secretariat, petiții și audiență.

Această hotărâre urmează a fi transmisă procurorului general pentru a demara procedura de emitere a actelor legislative corespunzătoare.

Anterior, Alexandr Stoianoglo a declarat că Procuratura a trecut printr-un proces de degradare în ultimii ani, iar cele mai multe abuzuri s-au produs la procuraturile specializate, care ar fi inițiat zeci de dosare la comandă politică.

Fluxul de știri
0