Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PSRM și PDM: Formează sau nu o nouă majoritate parlamentară - Prima rundă de discuții

© Sputnik / Rodion ProcaПарламент Parlament
Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi va avea loc prima rundă de negocieri dintre fruntașii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Democrat din Moldova, care ar urma să stabilească condițiile constituirii unei noi alianțe de guvernare dintre cele două formațiuni politice.

Deputații în ședință - Sputnik Moldova
Politică
Dezvăluirile unui deputat: Cineva dorește o „alianță Șor-Candu-Sandu” – Video
CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. "Astăzi va avea loc prima discuție între grupurile de lucru PSRM-PDM, privind stabilirea unui parteneriat politic în interesul cetățenilor Republicii Moldova", anunță Partidul Socialiștilor într-un comunicat de presă.

După întâlnire, deputații PSRM vor face declarații pentru presă, mai exact la ora 14:00, în biroul de presă al Parlamentului.

Amintim că ieri s-a întrunit în ședință Consiliul Republican al PSRM, la care fruntașii socialiști au schițat trei posibile scenarii pentru Republica Moldova și guvernarea ei:

  • menținerea situației actuale, cu un guvern fără suport politic stabil;
  • parteneriat politic cu PDM, care este unicul partid parlamentar deschis dialogului pe această temă;
  • alegeri parlamentare anticipate în luna noiembrie, odată cu cele prezidențiale.

Din cele trei scenarii, socialiștii consideră că parteneriatul politic cu democrații ar fi cel recomandabil.

La puțin timp după ședință Consiliul Republican al PSRM, tot ieri, s-a întrunit și Consiliul Național Politic al PDM, care a delegat și i-a împuternicit pe unii reprezentanți ai formațiunii să poarte discuții cu PSRM, în vederea constituirii unei alianțe de guvernare.

După runda de negocieri cu PSRM, PDM urmează să ia o decizie dacă revine sau nu la guvernare, doar că, de data aceasta, în coaliție cu Partidul Socialiștilor.

Fluxul de știri
0