Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oportunități de creștere a veniturilor pentru femei, indiferent de vârstă – Detalii

© Sputnik / OsmatescoIrina Oriol
Irina Oriol - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 1000 de femei vor avea posibilitatea să-și transforme hobby-urile în surse de venit, datorită unui curs gratuit de IT, desfășurat în cadrul etapei a doua a Proiectului „Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor”.
Oportunități de creștere a veniturilor pentru femei, indiferent de vârstă – Detalii

500 de femei din țara noastră și-au transformat hobby-urile în afaceri, după ce au învățat, anul trecut, să creeze și să gestioneze pagini web în cadrul Proiectului „Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor”, desfășurat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC. Etapa a doua a programului oferă posibilitatea femeilor să însușească și alte abilități în domeniul IT. Detalii a oferit, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, Irina Oriol, coordonatoare de program, Asociația Națională a Companiilor TIC.

”Etapa a doua a proiectului conține, suplimentar cursului de creare a paginii web, cursuri de testare manuală a produselor soft și competențe digitale pentru femeile care nu intenționează să devină specialiști în IT, dar care au nevoie la locul de muncă de abilități de utilizare a programelor. Cum ar fi, programe utilizate pe laptop sau cele oferite de Google. Sunt mai multe instrumente care pot fi folosite gratuit, online, pentru a păstra sau accesa documentele păstrate pe un server virtual”, a explicat Irina Oriol.  

O parte dintre participantele celei de a doua etapă a Proiectului „Abilitarea femeilor în domeniul tehnologiilor” au absolvit deja cursurile și se pregătesc să aplice în practică cunoștințele acumulate.  

”Avem femei care au absolvit cursul de digital skils, front development si soft tester. Colegii noștri lucrează la organizarea sesiunilor de off – line, au fost desfășurate două ediții de boot camp pentru femeile care au absolvit cursul de digital skills. În prezent, a început instruirea o grupă de femei, mai urmează încă două grupe”, relatat Irina Oriol.

În luna aprilie, Asociația Națională a Companiilor TIC planifică să desfășoare repetat instruirea în domeniul competențelor digitale. Organizatorii îndeamnă femeile, în special cele din localitățile rurale, să profite de această oportunitate.

”Examinăm posibilitatea de organizare repetată a cursului digital skills și vom reveni cu detalii. Cursul este online și durează o lună și jumătate. Încurajăm femeile să participe la instruire, dacă își doresc să învețe cum să utilizeze platforma Google, cum să utilizeze platformele pe rețelele de socializare și să afle mai multe despre securitate on-line”, a precizat Irina Oriol.

Mai multe despre avantajele instruirii gratuite în domeniul tehnologiilor informaționale aflați din emisiunea ”ATITUDINI”.

Fluxul de știri
0