Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pericolul COVID-19: Consulatele Republicii Moldova din Milano și Padova, închise temporar

CC0 / Pixabay / leo2014 / Coronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul de Externe a dispus suspendarea activității Consulatelor Republicii Moldova din Milano și Padova până pe 15 martie. Misiunile diplomatice vor reacționa însă în situații de maximă urgență, cu programare prealabilă prin telefon.

CHIȘINĂU, 5 mar – Sputnik. Consulatul General al Republicii Moldova din Milano și Consulatul din Padova nu vor oferi servicii consulare începând de astăzi până în data de 15 martie.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că a luat această decizie „având în vedere numărul în creștere de contaminări cu virusul Covid-19 în Italia (regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna), precum şi recomandările autorităților centrale de a fi evitate aglomerațiile”.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirus în Moldova: ANSP anunță două cazuri suspecte

Consulatele vor continua să activeze însă în regim extraordinar şi vor reacționa doar în cazurile de maximă urgență sau în cele cu caracter excepțional, cu programare prealabilă prin telefon.

Limitarea activității consulatelor și a fluxului de persoane „se impune ca o măsură de precauție absolut necesară, în contextul în care secțiile consulare sunt vizitate zilnic, masiv, de către cetățeni din toate regiunile Italiei, mai mult sau mai puțin afectate de situația epidemiologică”, se arată în comunicatul de presă al MAEIE.

După 15 martie, perioadă pauzei în activitatea consulatelor „poate fi prelungită în funcție de recomandările autorităților italiene”, potrivit ministerului.

Programările prealabile prin telefon pot fi făcute pentru situațiile:

- întocmirea titlului de călătorie pentru plecare urgentă în Republica Moldova (justificată)

- accidente, decese, calamități naturale

- furturi/pierderi de documente, demonstrată prin declarații la organele de poliție.

Consulatul General din Milano poate fi contactat la numărul: +39 3206108989, iar Consulatul din Padova la numărul de telefon: +39 3805905331.

MAEIE le recomandă cetățenilor moldoveni aflați în Italia să-și păstreze calmul, să se informeze temeinic din surse oficiale cu privire la evoluția epidemiologică și măsurile instituite de autoritățile italiene.

Fluxul de știri
0