Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incendii masive în toată țara: Vezi ce se întâmplă

© Sputnik / Miroslav RotariПожарные
Пожарные - Sputnik Moldova
Abonare
Pompierii au fost alertați pentru lichidarea a peste 60 de cazuri de incendii. Focarele au fost înregistrate în mai multe raioane din țară.

CHIȘINĂU, 5 mar – Sputnik. Angajații Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost alertați în ultimele 24 de ore pentru a lichida 66 de focare de vegetaţie. Potrivit informațiilor oferite de IGSU, unul din cele mai extinse incendii s-a produs în localitatea Dolna, raionul Străşeni.

Acolo focul a cuprins peste 15 hectare de teren.

De intervenţia pompierilor a fost nevoie și în localitatea Alexeevca din raionul Ungheni pentru a stinge 15 hectare de iarbă cuprinsă de flăcări.

Пожар - Sputnik Moldova
Societate
Incendii de proporții în apropiere de Chișinău
Pompierii din sud au intervenit în satul Văleni unde focul a mistuit 10 hectare de vegetație uscată.

Alte șase hectare au fost compromise la Sărata Galbenă, Hânceşti.

În municipiul Chişinău, salvatorii au intervenit în cel puţin 13 cazuri de stingere a focarelor. În doar 24 de ore, focul a cuprins peste 600 de hectare de teren.

În acest context, pompierii şi salvatorii amintesc cetățenilor că arderea vegetației uscate este contraindicată. În condiții de vînt și umiditate redusă orice sursă de aprindere poate provoca focare de proporții.

Fluxul de știri
0