Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video - Imagini șocante: Iată cât de panicați sunt nemții din cauza coronavirusului

© REUTERS / Flavio Lo ScalzoЧеловек в маске у супермаркета в итальянском городе Казальпустерленго
Человек в маске у супермаркета в итальянском городе Казальпустерленго - Sputnik Moldova
Abonare
Germania este în alertă maximă din cauza răspândirii coronavirusului. Deși numărul bolnavilor este încă relativ mic în comparație cu alte țări, nemții panicați și își fac rezerve de produse alimentare.

CHIȘINĂU, 5 mar - Sputnik. Germania nu vrea să repete scenariul Italiei, unde coronavirusul a făcut deja peste 100 de victime, iar peste trei mii de persoane sunt contaminate, așa că autoritățile de la Berlin au anunțat oamenii că anumite localități ar putea intra în carantină și i-au îndemnat să facă din timp rezerve de produse alimentare.

După acest anunț, nemții au luat cu asalt supermarketurile și au golit rafturile.

Presa locală scrie că autoritățile germane au elaborat o listă de produse alimentare și alte lucruri pe care nemții trebuie să le cumpere în cazul în care coronavirusul se va răspândi și se va intra în carantină.

În document se menționează că, în cazul în care va fi anunțată carantină pe un termen de zece zile, cetățenii Germaniei trebuie să aibă în casă câte 20 de litri de apă pentru fiecare persoană, câte 3,5 kilograme de crupe, 2,5 kilograme de legume și nuci conservate, 4 kilograme de fructe uscate și conservate, câte 2,6 kilograme de produse lactate, 1,5 kilograme de carne, pește, ouă și alte produse.

Fluxul de știri
0