Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dosarul fraudei bancare: Fostul guvernator al Băncii Naționale, pus sub învinuire

© Sputnik / Rodion ProcaBanca de economii
Banca de economii - Sputnik Moldova
Abonare
După perchezițiile efectuate astăzi la sediul Băncii Naționale a Moldovei, Procuratura Generală a oferit detalii despre acțiunile de urmărire penală și reținerile care au avut loc în dosarul fraudei bancare.

CHIȘINĂU, 5 mar - Sputnik. Procuratura Generală anunță că fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei a fost pus sub învinuire, iar trei angajați ai BNM - un șef de direcție, precum și un fost și un actual viceguvernator au fost reținuți în cadrul acțiunilor de urmărire penală desfășurate astăzi la sediul BNM.

Stoianoglo Alexandr - Sputnik Moldova
Societate
Stoianoglo, mesaj tranșant: Procurorii ”businessmeni” să-și caute de lucru în altă parte

Procuratura Generală nu precizează însă numele persoanelor reținute și nici cel al fostului guvernator. Cert este că anterior procurorul-șef Alexandr Stoianoglo a declarat că a emis ordonanțe de reținere și audiere pe numele lui Dorin Drăguțanu, precum și a viceguvernatorilor BNM Ema Tăbârță, Aureliu Cincilei și Ion Sturzu.

”Aceștia sunt bănuți de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari”, menționează Procuratura Generală într-un comunicat de presă. 

În cazul fostului guvernator BNM urmează a fi soluționată chestiunea privind aplicarea măsurii preventive.

Măsurile întreprinse astăzi au fost condiționate de rezultatele obținute în urma unui șir de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații. Procuratura Generală precizează că sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară.

Fluxul de știri
0