Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cine se va plimba cu mașina de 615 mii de lei, achiziționată de CCM, ce spune Țurcan

© Sputnik / OsmatescoVladimir Țurcan
Vladimir Țurcan - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea Constituțională a Republicii Moldova și-a achiziționat mașină nouă. Suma depășește 600 de mii de lei.
Cine se va plimba cu mașina de 615 mii de lei, achiziționată de CCM, ce spune Țucan. VIDEO

Președintele Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova că Înalta Curte avea nevoie de un autoturism nou, întrucât atunci când vin delegații străine oaspeții trebuie întâlniți și tratați corespunzător, iar mașina achiziționată de CCM face parte din strategia restabilirii încrederii și promovării Curții Constituționale la nivel internațional.

Totodată, Vladimir Țurcan spune că mașinile pe care le deține CCM au fost repartizate judecătorilor de la Curtea Constituțională prin tragere la sorț. Totuși, Vladimir Țurcan spune că autoturisumul de peste jumătate de milion de lei îi va reveni chiar lui.

”Mașinile pe care le deține CCM au fost repartizate judecătorilor constituționali prin tragere la sorț. Totuși, mașina achiziționată îmi va reveni mie. Președintele Curții Constituționale este acela care întâlnește delegațiile străine. Noi am avut nevoie de această mașină nouă pentru a întâlni oaspeții noștri, întrucât la evenimentul dedicat celor 25 de ani de la înființarea Curții a trebuit să arendăm o mașină pentru a-l întâlni pe președintele Comisiei de la Veneția”, a declarat Vladimir Țurcan în cadrul emisiunii ”Logica Puterii”.

În planul de achiziții a Curții Constituționale prevede sume mari de bani pe care CC e gata să le plătească în 2020. CCM preconizează să mai cheltuiască încă un sfert de milion de lei pentru reparație.

Încă o sumă impunătoare, de aproape 400.000 de lei, urmează să meargă pentru servicii de pază. Mașina, care era estimată inițial la 800.000 de lei, a fost deja procurată cu 615 mii de lei.

Fluxul de știri
0