Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

A rămas mai puțin de o lună: Iată ce pățești dacă nu faci asta

© Pixabay / stevepbЭкономика
Экономика - Sputnik Moldova
Abonare
Fiscul vine cu o atenționare pentru contribuabili – au mai rămas puține zile în care își pot depune declarația cu privire la impozitul pe venit.

CHIȘINĂU, 5 mart – Sputnik. Serviciul Fiscal de Stat atenționează că pe 25 martie expiră termenul de depunere a Declarației cu privire la impozitul pe venit. Este vorba de contribuabilii persoane juridice și persoane fizice care practică activitate de întreprinzător, precum și persoanele fizice care desfășoară activitate independentă

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Venituri de 2,5 milioane de lei: De la cine a încasat fiscul banii

Fiscul menționează că pentru persoanele juridice şi fizice rezidente ale Republicii Moldova care desfășoară activitate de întreprinzător, precum şi persoanele care desfășoară activitate profesională în sectorul justiției, impozitul pe venit se aplică aferent venitului obținut de aceștia din orice surse aflate în Republica Moldova, precum şi din orice surse aflate în afara Republicii Moldova (cu excepția deducerilor şi scutirilor la care au dreptul).

Contribuabilii urmează să depună Declarația la Serviciul Fiscal de Stat, sau în mod electronic.

Termenul-limită de achitare la buget a impozitului pe venit coincide cu termenul de prezentare a declarațiilor și a dărilor de seamă – 25 martie 2020, ținând cont de achitările în rate efectuate pe parcursul anului 2019.

De menționat că prezentarea declarației cu privire la impozitul pe venit este obligatorie indiferent de prezența celei privind achitarea impozitului.

SFS avertizează că, acei contribuabili care nu vor prezenta declarațiile pe venit până la termenul limită stabilit de Codul fiscal, riscă să se aleagă cu amenzi.

Fluxul de știri
0