Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia a fost interzis exportul de măști medicale - detalii

© Sputnik / Yana ZaharovaМедицинские маски
Медицинские маски - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Guvernul Federației Ruse a interzis exportul de măști medicale de protecție, însă autoritățile precizează că aceasta este o măsură temporară.

CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Guvernul Federației Ruse a impus o interdicție temporară la exportul anumitor dispozitive medicale, inclusiv a măștilor medicale, informează RIA Novosti. Un ordin în acest sens a fost publicat pe site-ul web al Guvernului.

Potrivit documentului, acest lucru nu va afecta ajutorul umanitar și bunurile de unică folosință pe care cetățenii le exportă pentru uz personal. Pe lângă măști, lista include bandaje, vată de bumbac, tifon, huse pentru încălțăminte, costume de unică folosință și salopete de protecție chimică, respiratoare și ochelari, unii dezinfectanți și agenți antivirali, dar și alte produse.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Confirmat: Încă un cetățean român diagnosticat cu Coronavirus

Măsura a fost luată pe fundalul situației legate de infecția cu coronavirus și va dura până la 1 iunie.

Anterior, Sputnik Moldova a scris despre lipsa de măști în farmaciile din țară și că au rămas doar măști cu doar un stat de protecție, care pot fi folosite doar treizeci de minute, apoi trebuie să fie schimbate.

Deocamdată, în Republica Moldova, nu au fost depistate cazuri de infecție cu coronavirus. Numărul total de persoane care s-au infectat cu Covid-19 în întreaga lume este de 93.088, dintre care au murit 3203. Cele mai multe dintre cazuri sunt în China, Coreea de Sud, Italia și Iran. În Rusia sunt înregistrate oficial trei cazuri, însă nu există victime.

Principalele simptome ale noului coronavirus sunt tuse uscată și febră, deși uneori boala poate continua fără simptome. În forme acute, Covid-19 este însoțit de scurtă respirație.

Fluxul de știri
0