Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

„Metalferos”, scos la privatizare: Ce a declarat premierul Chicu

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание кабинета министров РМ
Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Subiectul privatizării întreprinderii „Metalferos” a fost abordat și în cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri.

CHIȘINĂU, 4 mar – Sputnik. Lista bunurilor proprietate de stat a fost modificată. Un proiect de modificare în acest sens a fost aprobat astăzi de miniștri.

Cătușe - Sputnik Moldova
Societate
Detalii în urma perchezițiilor de la Metalferos: Șapte persoane au fost reținute

Proiectul prevede excluderea din lista activelor supuse privatizării SA „Rețelele Electrice de Distribuție Nord”, SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, ÎS Nodul Hidroenergetic „Costești”, SA „Moldtelecom” și altele.

Totodată, se propune includerea în procesul de privatizare a pachetelor de acțiuni ale statului, printre care și SA „Metalferos” cu o cotă de 78,282%.

„Colectarea fierului uzat nu este o activitate proprie statului. Cu aceasta trebuie să se ocupe business-ul”, a declarat Chicu după ședința Guvernului.

În context, acesta a invitat jurnaliștii să se implice activ în reflectarea procesului de privatizare a unor active din proprietatea publică.

Fluxul de știri
0