Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ședință cu ușile închise: Ion Chicu a ascultat care sunt cerințele protestatarilor - Video

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ  - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Cabinetului de Miniștri, Ion Chicu, s-a întâlnit în dimineața zilei de marți cu reprezentanții veteranii conflictului de pe Nistru care au protestat pe parcursul zilei de luni.

CHIȘINĂU, 3 mar - Sputnik. în dimineața zilei de marți, veteranii conflictului de pe Nistru au venit la sediul Guvernului pentru a discuta cu premierul Ion Chicu.

Ședința de la Guvern a fost cu ușile închise. Unii dintre veterani au părăsit ședința imediat după ce au aflat că presa nu va fi prezentă.

Imediat după ședință, premierul Ion Chicu a făcut declarații pentru presă.

El a declarat că părțile au convenit în cadrul discuțiilor ca autoritățile să creeze o structură, eventual un departament, care să se ocupe de problemele veteranilor.  

Luni, pe Piața Marii Adunări Naționale din Capitală au avut loc proteste organizate de veteranii conflictului de pe Nistru, la care s-au alăturat și mai mulți simpatizanți au unirii Moldovei cu România.

Protestul din fața clădirii Guvernului a durat mai bine de opt ore. Aceștia mai întâi au cerut demisia întregului Cabinet de Miniștri, ulterior doar a ministrului de Externe și schimbarea ministrului Apărării ca până la urmă să ceară alegeri anticipate. În spre seară, premierul Ion Chicu a desfășurat o ședință cu protestatarii unde au fost exprimate clar cerințele manifestanților.

Manifestanții au cerut mai întâi de toate demisia ministrului moldovean de Externe, Aurel Ciocoi. Drept motiv a fost invocată declarația acestuia precum că Rusia practic a fost cea care a oprit conflictul armat de la Nistru.

De asemenea, combatanții au mai cerut crearea unei structuri pe lângă Guvernul țării, care va fi responsabilă de soluționarea problemelor veteranilor, în primul rând, cele sociale.

Fluxul de știri
0