Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât timp vor mai ridica deputații salariile majorate: Răspunsul unui parlamentar

© Sputnik / Rodion ProcaSala de ședințe a Parlamentului
Sala de ședințe a Parlamentului - Sputnik Moldova
Abonare
Un deputat socialist s-a declarat sigur că salariile parlamentarilor, majorate cu câteva mii de lei, vor fi revăzute și readuse la nivelul din 2019.

CHIȘINĂU, 3 mar – Sputnik. Parlamentarii din Partidul Socialiștilor (PSRM) insistă ca mărimea salariilor deputaților să fie revăzută, a declarat deputatul socialist Vladimir Odnostalco la un briefing organizat marți, 3 martie.

Парламент Parlament - Sputnik Moldova
Politică
Deputații nu vor mai primi salarii majorate: Câți bani vor ridica parlamentarii

Nu este exclus că salariile parlamentarilor vor fi coborâte până la nivelul din anul 2019.

„Vom promova acest proiect referitor la revenirea la salariile din 2019. Nimeni n-a uitat. Acest proiect a fost înregistrat și urmează procedurile de ordin legislativ. În scurt timp, Guvernul își va da avizul. Sunt sigur că avizul va fi pozitiv și vom reveni la mărimea salariilor din 2019”, a declarat deputatul Odnostalco.

Întrebat dacă deputații socialiști vor reuși să convingă Guvernul să sprijine acest proiect, parlamentarul a subliniat că este convins că avizul Cabinetului de Miniștri va fi pozitiv.

„Pentru proiect ar trebui să voteze toți deputații”, a adăugat Odnostalco.

Sputnik a scris anterior că salariile deputaților pentru luna ianuarie a acestui an au constituit 18.122 de lei. Aceasta, după ce la Legea Bugetului de Stat pentru 2020 a fost introdus un amendament al democratului Vladimir Cebotari cu privire la majorarea salariilor pentru parlamentari. Majorarea cu 4,182 de lei a salariilor deputaților a provocat un val de critici.

Faptul că salariile deputaților au fost majorate cu câteva mii de lei l-au anunțat parlamentarii din Blocul ACUM, de opoziție. Majorarea salariilor pentru deputați a fost criticată și de președintele Igor Dodon. Ulterior, deputații socialiști au avansat o inițiativă legislativă ce prevede revenirea la vechile salarii.

Fluxul de știri
0