Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Chicu a evaluat etapa de implementare a unor proiecte finanțate de Banca Mondială

© Sputnik / Мирослав РотарьВсемирный банк
Всемирный банк - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a avut o întâlnire cu directorul biroului Băncii Mondiale în Moldova, Anna Akhalkatsi.

CHIȘINĂU, 3 mart - Sputnik.  În cadrul ședinței a fost evaluată etapa de implementare a unor proiecte finanțate de Banca Mondială. La ședință au participat miniștrii Anatol Usatîi, Ion Perju, secretari de stat, directorii Agenției Guvernare Electronică și Administrației de Stat a Drumurilor. 

A fost examinată evoluția proiectului pentru modernizarea serviciilor publice, cu un buget de 20 milioane de dolari și perioada de implementare 2018-2023. Autoritățile sunt în termen cu realizarea acțiunilor planificate în foaia de parcurs. Au fost discutate dificultățile posibile în procesul de implementare și transmise sarcini autorităților responsabile.

Экономика Молдовы-2020 — тенденции и прогнозы развития - Sputnik Moldova
Două reforme necesare, dar pe care Guvernul Chicu nu le va porni în acest an - experți

Ministrul Usatîi a informat despre mersul implementării proiectului menit să îmbunătățească infrastructura drumurilor locale. Valoarea proiectului este de 80 de milioane dolari, perioada de implementare - 2016-2021. Proiectul este realizat în proporție de 60%. Anatol Usatîi a comunicat despre lansarea procedurilor de licitație pentru contractarea lucrărilor în cadrul proiectului.

A fost discutat Planul național de acțiuni privind siguranța rutieră pentru anul 2020, aprobat recent de Guvern. Executivul intenționează să dezvolte infrastructura de supraveghere a traficului rutier și monitorizarea video a locurilor pentru a spori nivelul securității publice.

Un proiect nou susținut de Banca Mondială vizează siguranța aprovizionării cu apă și sanitaţie. Proiectul e axat pe trei componente: asigurarea accesului la apă potabilă și canalizare, tranziția la agricultura de valoare înaltă și protecția mediului. Bugetul proiectului este de 55 milioane de dolari și perioada de implementare 5-6 ani. Proiectul urmează a fi aprobat la bordul Băncii Mondiale din luna martie 2021. Anna Akhalkatsi a apreciat pozitiv cooperarea cu Guvernul pe toate proiectele examinate.

Fluxul de știri
0