Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Veteranii conflictului de pe Nistru au protestat la Chișinău

Abonare
Protestele au început astăzi dimineața, în ziua în care se împlinesc 28 de ani de la declanșarea acțiunile militare la Nistru și în care autoritățile de la Chișinău i-au comemorat pe eroii care au căzut pe câmpul de luptă.

Oamenii s-au adunat la sediul Executivului, cerându-le guvernanților să iasă la discuții. Veteranii au încercat să intre în clădirea Guvernului pentru a înmâna o declarație cu mai multe cerințe, printre care retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova. Poliția a înconjurat cu un cordon sediu Cabinetului de Miniștri.

Veteranii de război protestează în fața Guvernului - Sputnik Moldova
Societate
Protest în fața Guvernului: Manifestanții au spart o ușă la Executiv

Unul din protestatari a spart ușa Executivului cu un buzdugan. La un moment dat, se părea că acțiunilor protestatarilor ar putea să degenereze în violențe. Organizatorii i-au chemat pe toți participanții la această acțiune să vină cât mai aproape de clădirea Guvernului și au anunțat că „nu-și asumă răspunderea” pentru acțiunile lor în cazul în care timp de zece minute prim-ministrul nu va ieși la discuții cu veteranii.

Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, a ieșit în fața veteranilor, menționând că parte dintre revendicările veteranilor au fost soluționate, iar altele sunt în proces de soluționare.

El a menționat că premierul Ion Chicu a declarat că cei care nu au un loc de muncă vor beneficia de asistență medicală gratuită. Este vorba de aproape cinci mii de persoane. Au fost majorate alocațiile pentru Centrul Republican Protezare Ortopedie Reabilitare.

Mai mulți reprezentanți ai veteranilor de război au mers la negocieri cu șeful Guvernului unde și-au anunțat revendicările.

Fluxul de știri
0