Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinău Arena: Specialiștii vor face o evaluare tehnică a proiectului

© SputnikChișinău Arena
Chișinău Arena - Sputnik Moldova
Abonare
Marți, 3 martie, la ora 15:00, va avea loc o conferință de presă la Centrul de presă Sputnik Moldova, cu prilejul deschiderii Centrului Sportiv și de Divertisment Chișinău Arena.

O economie sănătoasă nu poate exista fără o națiune sănătoasă, iar sănătatea oamenilor înseamnă mai întâi de toate sport, în toate aspectele și manifestările sale. Atât sportul de performanță, care oferă prestigiu țării, cât și sportul pentru fiecare, care aduce sănătate în fiecare casă.

Tocmai pentru asta a început o colaborare strânsă între cele mai mari mișcări sindicale din Rusia și Moldova, scopul principal fiind restabilirea rolului sindicatelor, care să îmbine grija pentru sportivi și antrenori, dar și să îi însuflețească prin noi idei, ca organizator al celor mai noi și avansate competiții sportive și metode de antrenament, precum și un expert în echipamentul tehnic pentru obiectivele sportive, pe de altă parte.

În cadrul conferinței de presă, reprezentanții ”Soțprofsport” din Rusia și cei ai Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova vor vorbi despre evaluarea tehnică a celui mai mare centru de sport și agrement „Chișinău Arena”, despre posibilitățile și termenele de acreditare internațională a edificiului și planurile privind utilizarea acestuia.

Vizita părții ruse este susținută de Centrul de la Moscova ”UNIDO”, care oferă asistență în coordonarea interacțiunii tehnologice și respectarea standardelor de mediu la punerea în funcțiune a instalațiilor sportive.

Participanți:

- președintele Comitetului Tehnic pentru sărituri în apă, membru al biroului LEN, membru al comitetului executiv al Comitetului Olimpic rus, președinte al Federației de sărituri în apă, de înot sincronizat din Rusia, polo de apă din Rusia, Alexei VLASENKO;

- vicepreședintele Uniunii Profesionale a sportivilor și angajaților organizațiilor sportive din Rusia, președinte al filialei regionale a ”Soțprofsport” din orașul St. Petersburg, Vladimir KULIBABA;

- Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova Gheorghe PARA;

- Președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova Oleg BUDZA.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Evenimentul va avea loc la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova, adresa – Bulevardul Ștefan cel Mare, 202, etajul 4.

Fluxul de știri
0