Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo: Suntem abia la început de primăvară, dar iată ce se întâmplă

© Sputnik / Miroslav RotariДевушки
Девушки - Sputnik Moldova
Abonare
Vremea ne oferă o surpriză de proporții: iată ce se întâmplă cu temperaturile chiar în primele zile de primăvară.

CHIȘINĂU, 2 mart – Sputnik. Chiar dacă pe parcursul zilei de astăzi este valabilă avertizarea cod galben de vânt puternic, temperaturile vor fi generoase pentru această perioadă.

Valorile termice maxime vor oscila în prima zi a săptămânii între +11 și +13 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu posibilități de precipitații slabe doar în nordul țării.

De marți însă mercurul din termometre va urca brusc, până la +17..+19 grade. Cerul va fi mai mult senin, astfel că vom avea o zi de plină primăvară, chiar dacă suntem abia la început de martie.

© Photo : SHSPrognoza vremii pentru următoarele 7 zile
Prognoza meteo: Suntem abia la început de primăvară, dar iată ce se întâmplă - Sputnik Moldova
Prognoza vremii pentru următoarele 7 zile

La fel de caldă va fi ăi ziua de miercuri, iar Baba Dochia nu știm dacă își va mai scutura cojoacele.

Estimările meteorologilor pentru luna martie

Administrația română de Meteorologie a făcut publice estimările meteo pentru luna martie, în bună parte, valabile și pentru țara noastră. Potrivit specialiștilor, vremea va fi caldă, cu temperaturi mai mari decât cele specifice acestei perioade, dar vor fi și precipitații.

Săptămâna 02.03.2020 – 09.03.2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice. Va ploua mai mult ca de obicei, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice, centrale şi la munte. În sud-estul teritoriului cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 09.03.2020 – 16.03.2020

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi local mai mari în regiunile extracarpatice şi la munte şi apropiate de cele normale ale perioadei în rest.  

Săptămâna 16.03.2020 – 23.03.2020

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

În regiunile vestice, nord-vestice şi local în cele centrale, vor fi ploi puține, iar în rest, regimul precipitațiilor va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.  

Săptămâna 23.03.2020 – 30.03.2020

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în regiunile intracarpatice.

Fluxul de știri
0