Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, reacționează: Ce spune despre protestul veteranilor

© Sputnik / Miroslav RotariVictor Gaiciuc Ministrul Apărării
Victor Gaiciuc Ministrul Apărării - Sputnik Moldova
Abonare
După Consiliul Național pentru Problemele Veteranilor de Război, ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, a făcut mai multe precizări care se referă la protestul veteranilor la Guvernului.

CHIȘINĂU, 2 mart - Sputnik. Consiliul Național pentru Problemele Veteranilor de Război s-a întrunit astăzi în ședință. Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, a declarat la începutul ședinței că, deși nu a fost planificată întrunirea Consiliului, decizia de a organiza ședința pornește de la faptul că mulți dintre combatanții care au protestat în fața Guvernului nu au informații verifice despre acțiunile Consiliului. Acesta a precizat ce decizii au fost luate pentru veterani. 

Veteranii de război protestează în fața Guvernului - Sputnik Moldova
Societate
Protest în fața Guvernului: Manifestanții au spart o ușă la Executiv

”S-a luat decizia ca de la 1 iulie 2020 toți veteranii de război să primească poliță de asigurare medicală gratis. Cei care au vârsta până la pensie – acei care nu sunt pensionari și nu au serviciu. S-a decis ca alocațiile pentru văduvele de război care aveau până acum 250 de lei, de la 1 iulie 2020, să aibă adăugător încă 250 și vor avea lunar 500 de lei”, a precizat ministrul.

Victor Gaiciuc s-a referit și la revendicările veteranilor care au cerut demisia ministrului afacerilor Externe, Aureliu Ciocoi, după declarația acestuia despre rolul armatei ruse în războiul de pe Nistru.

”A fost înțeles greșit. Dumnealui poate s-a exprimat incorect. L-ați interpretat incorect. Eu astăzi l-am văzut la depunere de flori. La Maica Îndurerată. El înțelege problemele veteranilor, el e gata să-i ajute pe veterani. Nu este vorba de probleme economice, sociale cât este vorba de probleme politice. Mi se pare că ei au altă sarcină ”, a precizat Gaiciuc.

Amintim că veteranii au protestat astăzi în fața Guvernului. Acțiunea a avut loc exact în ziua în care se împlinesc 28 de ani de la declanșarea acțiunile militare la Nistru și în care autoritățile de la Chișinău i-au comemora pe eroii care au căzut pe câmpul de luptă. Protestele au început dimineața. Oamenii s-au adunat la sediul Executivului, cerându-le guvernanților să iasă la discuții. Veteranii au încercat să intre în clădirea Guvernului, iar unul dintre acești a spart ușa de la intrare. Poliția a încercuit sediul Executivului. ulterior, veteranii au mers la discuții cu premierul Ion Chicu.

Fluxul de știri
0