Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fenomenul care ia milioane de vieți omenești: Din păcate, și Moldova este afectată

© Sputnik / OsmatescoRadu Rogovei
Radu Rogovei  - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Direcției de Transport la MEI, Radu Rogovei, a vorbit despre fenomenele care au loc la nivel mondial privind siguranța rutieră. Anual, în lume, mor 1 400 000 de oameni în accidente rutiere, iar pe drumurile din Moldova, în 2019, au decedat 276 de persoane.
Fenomenul care ia milioane de vieți omenești-din păcate și Moldova este afectată

Șeful Direcției de Transport la Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI), Radu Rogovei, a declarat că în 2020 MEI intenționează să lanseze lucrări de reabilitare pentru 460 km de drumuri naționale, lucrări finanțate din surse externe. Proiectele propuse pentru reabilitare sunt incluse în lista prioritară a drumurilor care face parte din Strategia de Transport și Logistică pentru perioada 2013-2022.

Accident pe calea ferată la Anenii Noi - Sputnik Moldova
Societate
Noi detalii despre accidentul produs pe calea ferată: Încă o persoană a decedat - Foto
Radu Rogovei spune că la nivel internațional statisticile în domeniul siguranței rutiere sunt îngrijorătoare, iar Moldova va trebui să implementeze mai multe angajamente legate de diminuarea accidentelor rutiere cauzate de infrastructura proastă a drumurilor.

„În fiecare an, în lume, în accidente rutiere sunt înregistrate 1 milion și 400 de mii de decese, asta ar însemna 3500 de persoane pe zi. În Moldova, în 2019, au fost înregistrate 276 de decese, în urma accidentelor rutiere. Toate aceste cifre sunt îngrijorătoare. Trebuie să conștientizăm că, dacă nu vom avea o rețea de drumuri moderne în Moldova, siguranța rutieră va fi în pericol”, a precizat Radu Rogovei.

La ora actuală, Administrația de Stat a Drumurilor are semnate mai multe contracte de anvergură cu câteva companii din Turcia, Italia, Cehia, Ucraina și Azerbaidjan. Cu o parte din companii au fost reziliate contractele pentru faptul că nu au fost executate lucrările la timp. Contractele restante pentru modernizarea infrastructurii rutiere din Moldova urmează să fie terminate, în cea mai mare parte, în anii 2020 și 2021. Este vorba de șoseaua Chișinău-Giurgiulești, Sărăteni-Sângerei, porțiunile de drum Bălți- Fălești-Sculeni, Hâncești-Leova-Cahul-Giurgiulești, dare și centurile de ocolire a orașelor Chișinău și Sângerei.

Fluxul de știri
0