Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Surprizele vremii în prima zi de primăvară: Prognoza meteo pentru toată luna martie

© Sputnik / Yevgeny Biyatov / Trecere la banca de fotografiiПодснежники
Подснежники - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Meteorologii au actualizat prognoza – cum va fi vremea de 1 martie și ce ne așteaptă în prima lună de primăvară.

CHIȘINĂU, 1 mart – Sputnik. Vești bune de la meteorologi în prima zi de primăvară. Ne vom bucura de o zi de duminică destul de caldă, cu soare și fără precipitații.

Valorile termice maxime vor urca astăzi până la +11..+13 grade Celsius. Vor crește și temperaturile nocturne, astfel că în următoarea perioadă acestea nu vor mai coborî sub pragul înghețului și vor urca chiar până la +5..+7 grade.

© Photo : SHSPrognoza vremii pentru următoarele 7 zile
Surprizele vremii în prima zi de primăvară: Prognoza meteo pentru toată luna martie - Sputnik Moldova
Prognoza vremii pentru următoarele 7 zile

Vremea va continua să se încălzească săptămâna viitoare, când s-ar putea înregistra valori termice de +17..+19 grade Celsius. Cerul va fi variabil, precipitații slabe ar putea să se înregistreze doar în nordul țării.

Estimările meteorologilor pentru luna martie

Administrația română de Meteorologie a făcut publice estimările meteo pentru luna martie, în bună parte, valabile și pentru țara noastră. Potrivit specialiștilor, vremea va fi caldă, cu temperaturi mai mari decât cele specifice acestei perioade, dar vor fi și precipitații.

Săptămâna 02.03.2020 – 09.03.2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice. Va ploua mai mult ca de obicei, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice, centrale şi la munte. În sud-estul teritoriului cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 09.03.2020 – 16.03.2020

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi local mai mari în regiunile extracarpatice şi la munte şi apropiate de cele normale ale perioadei în rest.  

Săptămâna 16.03.2020 – 23.03.2020

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

În regiunile vestice, nord-vestice şi local în cele centrale, vor fi ploi puține, iar în rest, regimul precipitațiilor va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.  

Săptămâna 23.03.2020 – 30.03.2020

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în regiunile intracarpatice.

Fluxul de știri
0