Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Coronavirus în Moldova: Situaţia la moment - ce spun autoritățile

© AFP 2024 / MIGUEL MEDINACoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile de la Chișinău continuă să transmită informația la zi privind cazurile suspecte de infectare cu coronavirus pe teritoriul țării.

CHIȘINĂU, 1 mar – Sputnik. În Republica Moldova nu a fost depistat niciun caz de contaminare cu coronavirus, informează Poliția de Frontieră.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Alertă extinsă privind răspândirea noului coronavirus: Decizia OMS

În toate punctele de trecere a frontierei, pe parcursul ultimelor 24 de ore, s-au completat peste o mie de fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost supuse screeningului cu ajutorul termometrelor digitale și termoscanerelor aproape șapte de mii de persoane.

În urma verificărilor a fost identificată o persoană care prezenta febră, fiind solicitată intervenția personalului medical prin serviciul unic 112.

În contextul răspândirii cu rapiditate a coronavirusului, Poliția de Frontieră le recomandă cetățenilor să apeleze la numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo. Odată ajunși în punctele de trecere, să informeze inspectorii despre istoricul călătoriilor, în special dacă vin dintr-o regiune unde s-au notificat cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, cât și să înscrie date corecte în fișele epidemiologice, pentru a putea fi monitorizați ulterior.

Fluxul de știri
0