Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Confirmat: Îngrijitoarea moldoveancă din Italia a fost contaminată cu coronavirus

© AFP 2024 / MIGUEL MEDINACoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Important pentru moldovenii aflați în zonele afectate de coronavirus. Ministerul de Externe vine cu recomandări.

CHIȘINĂU, 29 feb – Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova, aflați în străinătate, în zonele afectate de coronavirusul de tip nou, trebuie să respecte cu strictețe recomandările autorităților cu privire la situația epidemiologică de moment. Recomandarea vine de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în contextul cazurilor suspecte de contaminare în Republica Italiană și Japonia.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Este pregătită Moldova pentru a face față unei epidemii de coronavirus? Răspuns oficial

Totodată, instituția informează că testul prelevat de la îngrijitoarea moldoveancă din Italia este pozitiv. Mai mult, o a doua persoană, cetățeană a Republicii Moldova, care s-a aflat în contact cu o italiancă infectată, a fost supusă testului, iar rezultatul urmează să vină în următoarele zile.

„Starea de sănătate a celor doua persoane este una bună și nu necesită internare în spital, ele fiind plasate în carantină la domiciliu, Serviciul de Sănătate Publică din Italia oferindu-le asistența necesară”, este precizat într-un comunicat de presă al MAEIE. 

Ministerul informează că cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon de urgență;

  • Ambasada Republicii Moldova la Roma:+39 3294421091
  • Consulatul General de la Milano +39 3206108989
  • Consulatul din Padova +39 3805905331
  • Centrul de Apel al MAEIE  0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

Despre cei trei cetățeni moldoveni aflați la bordul vasului de croazieră „Diamond Princes”, instituția anunță că testul repetat a fost negativ, ceea ce înseamnă că moldovenii nu sunt purtători de coronavirus. Aceștia au fost debarcați și transferați într-o unitate specială, în apropiere de Tokyo, în localitatea Wako din prefectura Saitama. Ei se vor afla în următoarele 14 zile în carantină, într-un campus unde fiecare persoană va dispune de cameră separată cu balcon și bloc sanitar individual.

Cetățenii țării noastre aflați în Japonia pot contacta misiunea diplomatică la numărul +810 80 8850 7372.

Fluxul de știri
0