Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă 1000 de teste pentru depistarea coronavirusului: Decizia Ministerului Sănătății

© STRCoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Noi informații despre situația din Republica Moldova privind răspândirea coronavirusului și acțiunile de prevenire a riscului infectării moldovenilor au fost prezentate la ședința Punctului Focal.

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Un lot de încă 1000 de teste pentru depistarea Coronavirusului de tip nou ar putea fi achiziționat de Ministerul Sănătății, Muncii, Protecției Sociale. Informația a fost făcută publică de instituție după ședința de astăzi a Punctului Focal Național.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Este pregătită Moldova pentru a face față unei epidemii de coronavirus? Răspuns oficial

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a anunțat că, la moment, MSMPS este în proces de negociere cu partenerii internaționali. Totodată, urmează a fi efectuat un test de simulare pentru a verifica implementarea Algoritmului de măsuri comune de intervenție în cazul depistării unui pacient cu simptome asociate infecției.

Dumbrăveanu a solicitat „consolidarea capacităților Agenției Naționale de Sănătate Publică privind procesarea fișelor epidemiologice pentru a asigura operativitatea transmiterii datelor către medicii de familie și evaluarea suplimentară a capacităților tuturor instituțiilor medico-sanitare, privind asigurarea cu echipamente medicale și medicamente”, dar și a tuturor instituțiilor responsabile în controlul infecției cu Coronavirusul de tip nou.

Totodată, ministerul informează că în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu acest virus, pe teritoriul Republicii Moldova.

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” s-au adresat 50 de persoane, dintre care 18 au fost internate.

Fluxul de știri
0