Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cât de pregătită este România să facă față unui val de coronavirus

© AFP 2024 / MIGUEL MEDINACoronavirus
Coronavirus - Sputnik Moldova
Abonare
Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, afirmă că, dacă mulți români s-ar îmbolnăvi sau ar trebui să se facă analize pentru depistarea coronavirusului, România ar face față situației.

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Oficialul din Ministerul Sănătății a fost întrebat dacă Institutul Matei Balș sau spitalele din România ar putea face față unei avalanșe de cazuri cu coronavirus, iar răspunsul a fost unul afirmativ.

Nelu Tătaru, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că instituția pe care o reprezintă este pregătită pentru acest tip de ”avalanșă”.

”Noi, în aceste momente avem peste 2500 de paturi în clinicile de Boli infecțioase, din care 92 sunt la Terapie Intensivă. La nivel național avem peste 4000 de paturi la Terapie Intensivă în toate spitalele județene”, a punctat Tătaru, potrivit antena3.ro.

Sursa citată a precizat că nu se așteaptă la un asemenea aflux, însă România este pregătită, mai ales că au avut scenarii și încă din cele mai sumbre.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
O femeie din Republica Moldova, infectată cu noul coronavirus

Reamintim că în România a fost confirmat primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus, la un bărbat din Gorj. În acest context, măsurile de prevenție sunt extrem de importante pentru a putea să ne ferim de noul virus.

Medicul Tudor Ciuhodaru spune că pacienții cu vârsta de peste 50 de ani, care au boli cardiace sau pulmonare preexistente sunt cei mai afectați.

”Îngrijorările sunt legate nu neapărat de severitatea clinică, ci de faptul că se răspândește rapid și de riscul de a genera mutații care să-i permită să se răspândească și mai rapid și să devină și mai periculos și de faptul că nu există un tratament specific, ci doar încercări de combinare de antivirale. Sunt și multe necunoscute legate de acest virus, dar până una alta sursa e persoana infectată", a explicat Ciuhodaru.

Fluxul de știri
0