Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

”O s-o luați peste mâini!” – pe cine a avertizat șeful statului: Video

© Sputnik / Rodion Proca Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sandu / Пресс-конференция Игоря Додона после падения правительства Санду
 Conferința de presă a președintelui Igor Dodon, după căderea Guvernului Sandu / Пресс-конференция Игоря Додона после падения правительства Санду - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului vrea să le dea un bun exemplu cetățenilor: iată cum a fost filmat noul episod din seria ”Președintele Răspunde”.

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Președintele Moldovei, Igor Dodon a îndemnat cetățenii la calm și a dat asigurări că autoritățile sunt pregătite să facă față tuturor provocărilor, în contextul măsurilor dictate de răspândirea noului coronavirus.

”Vreau să vă asigur că în Republica Moldova s-au întreprins toate măsurile necesare - la frontieră, la aeroport, în spitale”, a precizat șeful statului ca răspuns la îngrijorările legate de revenirea cetățenilor noștri din Italia și riscurile răspândirii coronavirusului.

Igor Dodon a subliniat în context că nu este o provocare doar pentru Republica Moldova, ci pentru majoritatea țărilor lumii unde au apărut focare ale infecției. Guvernul a întreprins toate măsurile necesare pentru a minimiza riscurile, a spus el, dar a ținut să menționeze că ”nimeni nu este securizat” în totalitate.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
O femeie din Republica Moldova, infectată cu noul coronavirus

”Sunt mai multe cazuri în Italia, acolo avem  200 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova. Cineva spunea că va fi o revenire masivă a moldovenilor acasă. Eu am fost săptămâna aceasta la  Aeroport, la frontieră. Moldovenii nu vin masiv acasă, în pofida riscurilor care sunt în Italia”, declarat șeful statului.

El a accentuat însă că nu va fi închisă frontiera pentru cei care vor dori să revină acasă. Se va ține cont de riscuri, cei care vor manifesta simptome vor fi plasați în carantină, ”dar sunt categoric împotrivă ca noi să le interzicem moldovenilor să revină acasă”, a punctat Igor Dodon.

Referindu-se la o altă întrebare, cu privire la lipsa măștilor de protecție în farmacii și încercările unor ”speculanți” de a majora prețurile la aceste articole, președintele a menționat că Guvernul a luat deja o decizie în acest sens, iar organele de control vor merge în toate farmaciile.

E oficial:  Primul caz de coronavirus la hotar cu Moldova – Detalii>>>

Dodon i-a avertizat dur pe agenții economici care încercați să facă ”business pe nevoile oamenilor”.

”Vreau să vă preîntâmpin: O s-o luați peste mâini! Nu vă bateți joc de oameni și nu profitați de această panică”, a declarat el.

În general, șeful statului a atenționat că nu ar trebui să intrăm în panică pentru că, în opinia sa, ”panica poate face ravagii mai mari decât însuși coronavirusul”, iar efectul negativ poate fi mult mai mare.

Președintele Dodon a îndemnat oamenii să fie calmi, să se adreseze la medic în cazul apariției unor simptome de boală, dar și să găsească timp pentru a face puțin sport în fiecare zi. El a oferit un exemplu în acest sens, înregistrând episodul ”Președintele Răspunde” chiar în timp ce făcea ”mișcare” în parc, înainte de a merge într-o vizită de lucru în teritoriu.

Fluxul de știri
0