Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moscova, despre incidentul cu militarii turci în Idlib

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaСитуация в населенном пункте ад-Дейр аш-Шаркий в Сирии
Ситуация в населенном пункте ад-Дейр аш-Шаркий в Сирии - Sputnik Moldova
Abonare
Militarii turci, care au fost loviți de tirurile armatei siriene, nu trebuiau să fie prezenți în regiunea respectivă, afirmă Ministerul Apărării al Rusiei.

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Militarii turci, care au ajuns sub tirurile de artilerie ale forțele guvernamentale siriene în Idlib, în zona de deescaladare, nu ar fi trebuit să se afle în acea regiune, a declarat Ministerul Apărării al Rusiei.

Ситуация на границе Турции и Сирии - Sputnik Moldova
Turcia trimite lansatoare de rachetă în Idlib, Siria

Potrivit instituției, pe 27 februarie teroriștii grupării „Hay'at Tahrir al-Sham” au încercat să înainteze spre pozițiile armate siriene, în regiunea localității Behun. Forțele siriene au deschis focul asupra lor, fiind loviți și militarii turci, „care se aflau printre rândurile formațiunilor teroriste”.

Totodată, potrivit părții turce, în acea regiune nu se afla nicio unitate a armatei turce și nici nu trebuia să fie, subliniază Ministerul Apărării.

După primirea informațiilor despre faptul că au avut de suferit militarii turci, partea rusă a întreprins măsuri de încetare a focului și a asigura evacuarea celor decedați și răniți pe teritoriul Turciei.

“Aviația forțelor aero-spațiale ale Rusiei în regiunea localității Behun nu a fost utilizată”, se mai spune în comunicatul autorităților ruse.

Noaptea trecută, guvernatorul provinciei turce aflate la frontieră cu Siria, Hatai Rahmi Dogan, a declarat că în urma unui atac aerian din partea armatei siriene au decedat 33 de militari turci, iar 36 persoane au fost rănite. Ulterior, Ankara a anunțat lansarea unor atacuri terestre și aeriene asupra pozițiilor trupelor siriene.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Justiției și Dezvoltării din Turcia, Ömer Çelik, a declarat că incidentul reprezintă “un atac” asupra NATO și a anunțat consultări cu Alianța.

Fluxul de știri
0