Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mitropolitul Vladimir: Cum se pot apăra creștinii moldoveni de coronavirus

© Photo : Facebook / Dodon IgorMitropolitul Vladimir, la Liturghie de Bobotează
Mitropolitul Vladimir, la Liturghie de Bobotează - Sputnik Moldova
Abonare
În contextul răspândirii coronavirusului pe mapamond și creșterii îngrijorării populației, Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și Întregii Moldove a venit vineri, 28 februarie, cu un set de recomandări pentru enoriași.

CHIȘINĂU, 28 feb – Sputnik. Mitropolitul Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, îi îndeamnă pe creștini, în primul rând, să respecte toate recomandările autorităților civile și sanitare referitoare la igienă și sănătate.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Societate
Este pregătită Moldova pentru a face față unei epidemii de coronavirus? Răspuns oficial

Mitropolitul subliniază, totodată, că Mântuitorul Iisus Hristos este Doctorul sufletelor și trupurilor creștinilor.

„Să ne întărim în același timp credința și să sporim rugăciunile către Mântuitorul Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor, Care are puterea de a tămădui toată boala și toată neputința în popor”, se spune în mesajul Mitropolitului Vladimir.

Creștinii sunt îndemnați „să se roage mai mult în această perioadă, să se însemneze cu semnul Sfintei Cruci, să se spovedească și să se împărtășească cu regularitate, să se ungă cu untdelemn sfințit, să consume zilnic apă sfințită și prescură, să înalțe rugăciuni către Maica Domnului și toți sfinții tămăduitori de boli”.

Mitropolitul recomandă clerului și credincioșilor să se roage și „pentru cei bolnavi şi încercaţi astăzi în lume de noul virus și pentru întărirea noastră fizică și duhovnicească”.

Preoții vor adăuga în această perioadă la slujbe cereri speciale, ce se rostesc în vreme de orice nevoie și primejdie omenească sau în caz de boli molipsitoare, potrivit mitropolitului.

Fluxul de știri
0