Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Document nou: În ce situații vor fi doborâte avioanele ce încalcă spațiul aerian rusesc

© Министерство обороны РФ / Accesați arhiva multimediaМиГ-31 ВКС провел учебный пуск гиперзвуковой ракеты "Кинжал"
МиГ-31 ВКС провел учебный пуск гиперзвуковой ракеты Кинжал - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul rus, Mihail Mișustin, a aprobat un document ce descrie acțiunile forțelor armate în cazul încălcării frontierei de stat de către avioane.

CHIȘINĂU, 27 feb – Sputnik. Forțele armate sunt în drept să doboare avioanele civile care au încălcat spațiul aerian al Federației Ruse doar în cazuri excepționale și numai dacă la bord nu se află pasageri sau ostatici.

Aplicații SIS - Air Moldova: Situații de criză în avion - Sputnik Moldova
Societate
Situație de criză în avion: SIS și „Air Moldova” și-au testat reacția – Foto

Aceasta reiese din noile „Reguli pentru utilizarea armelor în protecția frontierei ruse în spațiul aerian”. Documentul, aprobat de premierul Mihail Mișustin, a fost publicat pe site-ul oficial al actelor juridice, transmite RIA Novosti.

Conform documentului, inițial ar urma ca avioanele forțelor aerocosmice ruse (ВКС - Воздушно-космические силы) să-i transmită intrusului semnale radio și vizuale pentru a-l determina să părăsească spațiul aerian rusesc. În cazul neîncetării zborului, intrusul urmează să fie obligat să aterizeze ori să fie scos din spațiul aerian al Federației Ruse.

Dacă există informații că aeronava a fost deturnată, militarii urmează să forțeze aterizarea aparatului de zbor pe aerodromurile consacrate. În cazul unui refuz, militarii ruși vor fi în drept să deschidă focul asupra avionului-intrus, dar numai dacă la bordul acestuia nu se află ostatici.

Noua redacție a „Regulilor pentru utilizarea armelor în protecția frontierei ruse în spațiul aerian” vine să înlocuiască un document din 1994, care de asemenea interzicea doborârea avioanelor cu pasageri la bord.

Fluxul de știri
0