Erdogan: SUA nu pot livra Turciei sisteme „Patriot”

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaВизит президента РФ В. Путина в Турцию
Визит президента РФ В. Путина в Турцию - Sputnik Moldova
Abonare
Turcia nu a primit niciun sprijin din partea SUA în legătură cu situația din provincia siriană Idlib, a declarat Erdogan.

BUCUREȘTI, 27 feb – Sputnik. Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că nu a primit deocamdată niciun sprijin din partea SUA în legătură cu situația din Idlib, însă speră că va discută încă odată pe acest subiect cu omologul său american, Donald Trump.

Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган махает рукой, выступая перед депутатами своей правящей Партии справедливости и развития (ПСР) в парламенте в Анкаре - Sputnik Moldova
Erdogan, despre tensiunile din Idlib: Este vorba de un război
"Deocamdată nu există nicio susținere. Va trebui să discut încă odată cu Trump", a declarat Erdogan jurnaliștilor turci la bordul avionului, la revenirea din Azerbaidjan.

Potrivit liderului turc, SUA nu dispune de sisteme Patriot care ar putea fi oferite Turciei.

Mai devreme, Erdogan declarase că Turcia nu a obținut niciun răspuns satisfăcător în negocierile cu Rusia în problema din Idlib, fiind gata să declanșeze o operațiune militară în această regiune. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitriy Peskov a declarat că acest scenariu este cel mai prost.

De asemenea, Erdogan declarase că și-a îndemnat omologul rus, Vladimir Putin, să exercite presiuni asupra președintelui Siriei, Basha Assad, astfel încât armata siriană să-și înceteze înaintarea în provincia Idlib și să se îndepărteze până la sfârșitul lunii februarie de punctele turcești de observare. În caz contrar, va răspunde cu acțiuni militare.

Fluxul de știri
0