Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Restricții la importul produselor alimentare: Ce modificări au operat deputații

© Sputnik / Miroslav RotariСупермаркет
Супермаркет - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul a introdus astăzi restricții la importul produselor alimentare. Iată ce modificări au fost operate de Legislativ.

CHIȘINĂU, 27 feb - Sputnik. Produsele alimentare cu un termen de valabilitate de până la 90 de zile nu vor putea fi importate în Republica Moldova în cazul în care a rămas mai puțin de o treime din termenul de valabilitate respectiv. 

Супермаркет - Sputnik Moldova
Război la raft: De ce produsele moldovenești pierd în fața celor de import

Astfel, produsele de import al căror termen este aproape de expirare nu vor ajunge pe rafturile magazinelor moldovenești. Inițiativa a fost elaborată de către deputatul socialist și președintele comisiei parlamentare de profil Radu Mudreac.

”Piața internă a Republicii Moldova va putea fi asigurată cu un spectru larg de produse alimentare și consumatorii vor putea face alegerea în cauză din asortimentul mult mai vast al produselor alimentare”, a menționat autorul. 

Legea a fost dezbătută astăzi în plenul Parlamentului și a fost adoptată în două lecturi cu majoritatea voturilor deputaților prezenți în sala de plen.

Fluxul de știri
0