Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Pensionarii ar putea circula gratuit cu microbuzele – Iată ce trebuie să facă Primăria

© Sputnik / Miroslav RotariOleg Alexa
Oleg Alexa - Sputnik Moldova
Abonare
Operatorii de microbuze din Capitală așteaptă de la Primărie o viziune clară privind viitorul acestui tip de transport în municipiu.
Pensionarii ar putea circula gratuit cu microbuzele – Iată ce trebuie să facă Primăria

Reprezentanții companiilor de transport care au protestat luni au avut o întrevedere cu membrii Comisiei de Transport a Consiliului Municipal, unde s-a discutat despre solicitările acestora și despre ce le poate oferi Primăria. O soluție însă nu a fost găsită deocamdată.

Președintele Consiliului Asociației Patronale a Transportatorilor Auto, Oleg Alexa, a declarat pentru Sputnik Moldova că se ia în calcul posibilitatea subvenționării transportatorilor, estimativ fiind vorba de 70 de milioane de lei – asta în cazul în care prețul va rămâne la trei lei.

”Noi am lansat o soluție – păstrăm tariful de trei lei, dacă din bugetul primăriei suntem subvenționați cu 70 de milioane de lei anual, iar dacă ne dau o sută de milioane, atunci suntem gata să transportăm pensionarii gratuit cu microbuzele”, a declarat Alexa pentru Sputnik Moldova.

Astfel, joi urmează să fie discutat repetat acest subiect și ulterior să se i-a o decizie inclusiv în privința protestelor.

Amintim că transportatorii solicită majorarea tarifului la călătoriile în Chișinău. Totuși, primarul Capitalei a declarat că nu se va accepta majorarea până în momentul în care transportatorii nu vor crea condiții mai bune în transportul public, vor respecta condițiile contractuale, programul, vor accepta taxarea electronică.

Fluxul de știri
0