Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Femei care inspiră: Mihaela Șolcan - tânăra din echipa BPDS ”Fulger”

Abonare
Mihaela Șolcan face parte dintr-o echipă de bărbați puternici. Tânăra spune că pentru ea nu este o problemă că muncește cot la cot cu bărbații. Din contra, o face să fie mai încrezătoare în forțele proprii.

Mihaela Șolcan este una dintre puținele femei care activează în cadrul BPDS ”Fulger”. Visul Mihaelei a fost să fie angajată în cadrul BPDS ”Fulger” și i-a reușit această performanță cu trei ani în urmă.  Tânăra este printre puținele femei care au avut curajul să participe la testul ”Bereta Neagră” – simbolul puterii și rezistenței unui polițist. Mihaela se antrenează cot la cot cu bărbații și spune că nu a fost niciodată menajată pentru simplu fapt că este femeie. După orele de muncă, ea se transformă într-o tânără feminină și sensibilă.

”Ca să activezi în cadrul acestei entități, este nevoie de o pregătire fizică foarte bună. Eu am practicat mai mulți ani luptele și nu mi-a fost greu. Opt martie este o sărbătoare mai deosebită, este sărbătoare în special pentru a fi împreună cu mama mea, a merge acasă, a sta cu mama la vorbă”, a precizat Mihaela Șoncan.  

Mihaela asociază sărbătoare de opt martie cu iubirea, lalelele, fericirea și mama. Chiar dacă la prima vedere pare o femei de fier, în spatele scutului se ascunde o inimă sensibilă.

”Indiferent că lucrez aici, sunt o fire foarte sensibilă. Pot să zâmbesc de 100 de ori și imediat să trec în plâns. Sunt emotivă și ușor mă poți răni, pot plânge de la un singur cuvânt. Dacă e dureros sau a fost spus într-o situație așa, mai dificilă, izbucnesc în plâns. Clar că nu arăt, mă strădui să nu arăt”, a menționat Mihaela Șoncan. 

Tânăra spune că nu o deranjează faptul că muncește printre bărbați, din contra, o face să se simtă mai încrezătoare. De multe ori se întâmplă să fie rănită intenționat sau nu de vreun bărbat, dar încearcă să treacă asta cu vederea.

”În activitatea mea mă strădui să fiu așa, mai rece, să nu dau pe față sentimentele mele. Mi-a spus, am auzit, m-a supărat, m-am dat la o parte, pot să nu mai vorbesc, dar nu o să spun direct că m-ai ofensat”, afirmă Mihaela Șoncan. 

Mihaela consideră că nu ar putea ține pasul cu angajații din ”Fulger” dacă nu ar exista disciplină în viața ei.

Fluxul de știri
0