Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decis: Guvernul limitează mărimea adaosului comercial la măști, mănuși și dezinfectanți

© Sputnik / Miroslav RotariViorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale
Viorica Dumbrăveanu Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul ședinței de Guvern, premierul Ion Chicu a solicitat tuturor instituțiilor statului să monitorizeze prețul la medicamente pentru a evita abuzurile comise de unii agenți economici.

CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Guvernul a aprobat un proiect de modificare a unei hotărâri prin care să fie stabilit un alt nivel al valorii adaosului comercial pentru adaosului comercial pentru măști (medicale) și alte mijloace de protecție personală.

”Acest proiect își propune (să întreprindă -n.r) măsuri de protecție a populației, în mod special a populației social dezavantajate, prin accesul la produse de uz medical la prețuri reale, rezonabile, în situația în care în ultimele zile pe piața națională a produselor de uz medical s-a creat o situație artificială, chiar speculativă, legată de epidemia de COVID-2019 existentă la nivel mondial”, a declarat, în cadrul, ședinței de Guvern ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, ea a precizat că proiectul prevede completarea listei produselor social importante în baza poziției tarifare determinate de Nomenclatorul combinat al mărfurilor pentru trei categorii noi de produse, după cum urmează: măști medicale, mănuși medicale, produse biocide și anume dezinfectanții medicali care sunt incluși în registrul de stat al produselor biocide.

Totodată, premierul Ion Chicu le-a solicitat tuturor instituțiilor statului să se implice în procesul de monitorizare a prețurilor.

”Rog toate instituțiile statului să monitorizeze prețul la medicamente pentru că cineva are tentația să majoreze prețurile respective”, a declarat premierul Ion Chicu în cadrul ședinței de Guvern.

Premierul totuși a precizat că aceste măsuri nu înseamnă nici reducerea prețurilor la medicamente, pentru că aceste produse se importă la prețuri mult mai mari decât acum o lună de zile.

Anterior, premierul a anunțat despre necesitatea limitării mărimii adaosului comercial pentru măști medicale și alte mijlaoce de protecție personală la 20%, după ce unii comercianți au majorat prețul la aceste produse, ca urmare a izbucnirii unui focar de coronavirus în nordul Italiei.
Fluxul de știri
0