Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea își face de cap: Iată până unde urcă astăzi mercurul în termometre

© Sputnik / Yana ZaharovaСолнце зимой
Солнце зимой - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi vom avea o zi senină și extrem de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie: mercurul în termometre va urca până la gradația de +17 grade Celsius.

CHIȘINĂU, 26 feb – Sputnik. Maximele anunțate de specialiștii Serviciului Hidrometeorologic de Stat pentru raioanele de nord ale țării sunt +12.. +15 grade Celsius, pentru cele din centru +13.. +16 grade Celsius și +14.. +17 grade Celsius în cel din sudul țării.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo pentru următoarele 7 zile
Vremea își face de cap: Iată până unde urcă astăzi mercurul în termometre - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile

Dacă astăzi vom avea vreme frumoasă cu temperaturi exagerat de ridicate pentru această perioadă a anului, atunci mâine nu va mai fi așa: va ploua în toată țara, iar temperatura aerului mult mai joasă: +6.. +9 grade Celsius în regiunea de nord a țării, +7.. +10 grade Celsius în cea de centru și +8.. +11 grade Celsius în cea de sud.

Aceste valori termice se vor menține până la sfârșitul săptămânii.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatExtreme termice înregistrate în Chișinău în ziua de 26 februarie în perioada 1886-2019.
Vremea își face de cap: Iată până unde urcă astăzi mercurul în termometre - Sputnik Moldova
Extreme termice înregistrate în Chișinău în ziua de 26 februarie în perioada 1886-2019.

De dragul adevărului trebuie să menționăm că maxima anunțată pentru astăzi de tocmai +17 grade Celsius nu este ce mai mare înregistrată pe teritoriul actualei Republici Moldova în ziua de 26 februarie. Potrivit datelor meteorologilor, din 1886 până în 2019, cea mai înaltă temperatură înregistrată în municipiul Chișinău, în ziua de 26 februarie a fost în anul 1990, când mercurul în termometre s-a ridicat până la gradația de +20.7 grade Celsius. În același timp, cea mai joasă temperatura a fost fixată în anul 1945, când în ziua de 26 februarie mercurul a coborât până la -17,7 grade Celsius.

Fluxul de știri
0